روایتی از یک نابغه روشندل قرآنی در اردبیل/از ثبت رکوردهای ملی تا بخشش جوایز خود به کودکان سرطانی
- شناسه خبر: 13392
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۸:۵۶
- بازدید : 41 بازدید
- نویسنده: مدیر سایت

به گزارش پایگاه خبری شیوا بیان، «امیر هادی بایرامی»» خردسالترین روشندل و نابغه قرآنی اردبیلی است که در ۱۴ سالگی مدرک تخصصی درجه دو معادل فوق لیسانس قرآن کریم در ایران را کسب کرده است. وی دو رکورد ملی بعنوان خردسالترین حافظ روشندل قرآن در کشور و دومین خردسال حافظ قرآنی در جهان اسلام و خردسالترین فرد داری مدرک درجه ۲ معادل فوق لیسانس در رشته قرآنی را به نام خود ثبت کرده است و طی شرکت در مسابقات ملی و بینالمللی همواره موفق به کسب رتبههای اول شده است. موفقیت و نبوغ، نمادی از علاقه وی به قرآن و نور است که نشاندهنده ارادهای استوار خانواده بایرامی در تربیت فرزندان قرآنی خود است.
«امیر هادی بایرامی» بعنوان اولین مهمان رسمی در آغاز سال ۱۴۰۴ در دفتر این پایگاه خبری حضور پیدا میکند تا از تلاش و پشتکار خود برای ما بگویید.
فعالیت خود را در زمینه حفظ قرآن از کجا شروع کردید؟
از دوران کودکی علاقه زیادی به قرآن داشتم به طوری که حفظ قرآن را از ۴ سالگی آغاز و در ۸ سالگی به پایان رساندم و با تلاوت هر آیه از آیات قرآن کریم احساس میکنم به خداوند متعال بیشتر نزدیک میشوم.
به گفته پدر و مادرم از همان ابتدای کودکی به شدت شیفته صدای اذان با صدای مرحوم استاد موذنزاده اردبیلی بودم.
نقش پدر و مادر خود را در تربیت نابغهای چون شما، در چه حد میدانید؟
در ابتدا، حفظ قرآن را توسط مادرم آموزش دیدم و از حفظ سورههای کوتاه شروع کردم. سه جز قرآن را توسط مادرم و ۲۷ جز دیگر را توسط سازمان تبلیغات اسلامی زیر نظر استاد مقدسی حفظ کردم. در واقع نقش مادرم و تلاشهای پدرم در موفقیتهایم بسیار پررنگتر بوده است.
در چند سالگی حافظ کل قرآن کریم شدید؟
از ۴ سالگی حفظ قرآن کریم را شروع کردم و به لطف خداوند در ۸ سالگی حافظ کل قرآن بودم. از ۹ سالگی در کلاسهای صوت و لحن و تجوید حضور پیدا کرده و در ۱۰ سالگی مفاهیم قرآنی را نیز به اتمام رساندم. شبانه روزی تلاش کردم و به لطف خداوند در ۱۴ سالگی توانستم مدرک تخصصی درجه دو معادل فوق لیسانس قرآن کریم در ایران را کسب کنم.
چگونه تحصیل میکنید و به درس و مدرسه خود میرسید؟
از اول ابتدایی تا سوم ابتدایی را در مدارس استثنایی تحصیل کردم. از کلاس سوم به بعد در مدرسه عادی تحصیل کردم. اکنون معدلم ۲۰ است. شاید برخی فشارها در حوزه درسی داشتم اما با توکل بر خداوند و لطف قرآن توانستم بر این فشارهای درسی غلبه کنم. روزانه دو و یا سه جز از قرآن را مرور میکنم.در تابستان بیشتر به قرآن میپردازم.
از موفقیت و کسب مقامهایتان بگویید؟
افتخار اعزام به مسابقات بینالمللی در کشور پاکستان و امارات را داشتم.در مسابقات ملی و بینالمللی نفر اول مسابقات استانی و نفر اول مسابقات بهزیستی استان در سال ۹۷، نفر دوم مسابقات استانی در سال ۹۸، چهره برتر قرآنی استان در سال ۹۸ و ۹۹، نفر اول مسابقات استانی سال ۹۹، پدیده چهاردهمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن امام علی (ع) در شهر قم در سال ۹۹، پدیده و فینالیست پانزدهمین جشنواره مسابقات قرآنی کشور و انتخاب حافظ برتر قرآن کشور در رده سنی آزاد در سال ۹۹، نفر اول مسابقات قرآنی استان در سال ۱۴۰۰ را کسب کردم و در مسابقه خانه کارگر و سفیران قرآنی نیز رتبه اول را کسب کردم
همچنین نفر اول مسابقات امام علی(ع) در سال 1401 و 1403 ،نفراول مسابقات مشکات در سال 1402 ،نفر اول مسابقات دانش اموزی استثنایی کشوری در سال 1403 ،نفر سوم مسابقات دانش اموزان کشوری در سال 1403، نفراول مسابقات بهزیستی کشوری در سال 1403 و نفراول مسابقات خانه کارگر کشوری در سال 1403 را کسب کردم.
قرآن را چگونه میدانید؟
قرآن سراسر نور است و هر کس با قرآن است انگار در نور قدم میزند.
جوایز خود را چه میکنید؟
در چهل و هفتهمین دوره مسابقات قرانی سراسری اوقاف کشور در رشته حفظ کل در رده سنی زیر 18 سال قبل از اینکه به مسابقات اعزام شوم نذر کرده بودم که ….. که اگر موفق به کسب رتبه برتر و اول باشم، یک پنجم جایزه خود را به معلولین هم نوع خود اهدا کنم و بقیه را به عنوان هدیه روز مادر به مادرم تقدیم کنم. یک روز در مراسمی که متعلق به مجموعه شمیم مهر و کودکان سرطانی بود جهت اجرای برنامه حاضر شدم و از نزدیک شاهد درد این عزیزان بودم که ما بقیه جایزه را با موافقت مادرم به آنها هدیه کردم.
دوست دارید در آینده چهکاره شوید؟
دوست دارم در آینده استاد دانشگاه شده و به بچهها آموزش قرآنی بدهم. روایتی از امام صادق وجود دارد که میفرمایند: هرچیزی زکات دارد و زکات علم آموزش است. میخواهم در آینده قرآن را آموزش دهم.
برای اهالی رسانه چه نصیحتی دارید و برای نوجوانان و جوانان چه توصیهای میکنید؟
بایرامی: در جایگاهی نیستم که به دوستان نصیحت کنم. اما به عنوان برادر کوچک میگویم در زمان شروع هر کاری به خداوند توکل کنید که خداوند متوکلین را دوست دارد (فَتَوَکَّلْ عَلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ الْمُتَوَکِّلِینَ)
به والدین خود احسان کنید و در کارها مشورت را فراموش نکنید (وَالَّذِینَ اسْتَجَابُوا لِرَبِّهِمْ وَأَقَامُوا الصَّلَاةَ وَأَمْرُهُمْ شُورَی بَیْنَهُمْ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنْفِقُونَ) و بیاموزید که هیچ چیزی به دست نمیآید جز با تلاش و کوشش بسیار. وَأَن لَیسَ لِلإِنسانِ إِلّا ما سَعی
در ادامه نیز گفت و گویی با «علیرضا بایرامی» پدر امیر هادی داشتیم
توصیه شما به خانوادهها برای تربیت فرزندان و کودکان خود چیست؟
بایرامی: کودک وقتی به دنیا میآید معصوم و پاک است و مانند لوح سفید است. هر آموزش و تربیتی که به کودک میدهیم مانند نوشتههایی در لوح سفید وجود کودک است. هر فرد دارای یک استعداد است. ابتدا باید استعداد کودک را دریابیم. با توجه به اینکه کشور ما اسلامی و قرآنی است اگر به سمت معنویات بیاییم هم آخرت و هم دنیا را تضمین کردهایم. نخبگان قرآنی در جامعه دارای احترام و عزت هستند.
پیشنهاد شما برای پرورش و تربیت نابغههای قرآنی چیست؟
جامعه قرآنی و مسئولان قرآنی باید اتحاد داشته باشند و به خانوادههای قرآنی ارج دهند. به طور مثال در ماه رمضان در شبکه تلویزیون جای خانوادههای قرآنی بسیار کمرنگ بود. ما میتوانیم دورههای قرآنی در امامزادهها برگزار کرده از مدارس و دانش آموزان به جز خوانی دعوت کنیم. در واقع آینده قرآنی این شهر دست نخبگان قرآنی نیست و این امیر هادی و امثال امیر هادیها است که در آینده، نسلی را که قرآنی باشند را تربیت خواهند کرد و از آنجایی که اردبیل از ابتدا شهر مذهبی و دارالارشاد است، تربیت چنین فرزندانی بسیار ارزشمند است.
حمایت مسئولان از امیر هادی بایرامی در این زمینه چگونه بوده است؟
در جشنی که برای امیر هادی در اتمام دوره حفظ قرآن گرفتیم از آیت الله سیدحسن عاملی امام جمعه محبوب اردبیل دعوت کردیم در این جشن کوچک ما حضور یابند و ایشان نیز با حضور خود مایه افتخاری برای ما شدند. در این جشن بود که امام جمعه اردبیل امیر هادی را فرزند اردبیل و فرزند ایران و سپس متعلق به خانواده بایرامی دانست. از تلاشهای امام جمعه اردبیل و شهردار اردبیل، معلمان و مدیران و تمامی مسئولان و اساتیدی که برای تربیت امیر هادی تلاش کردند کمال تشکر و تقدیر را داریم.
حرف آخر
همدلی و اتحاد مسئولان باید در عمل باشد. شایسته است در شهر مذهبی اردبیل کرسیهای حفاظ (حفظ قرآن) برای ترویج قرآن و تحولی در عرصه آموزش قرآنی برگزار کنیم تا شاهد تربیت حافظان قرآنی باشیم که افتخاری برای استان و کشور باشند و اگر مسئولان همکاری کنند قطعاً خیر و منفعت آن برای مسئولان و خانوادهها در دنیا و آخرت خواهد بود.