لزوم مشارکت اندیشمندان و صاحبنظران اردبیل در گام دوم توسعه شهر
- شناسه خبر: 2439
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۱ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۷:۰۵
- بازدید : 1,039 بازدید
- نویسنده: رشید عبدالحسینی
شیوا بیان– یادداشت: شهر اردبیل از زمان تاسیس شهرداری تا سال پایانی سده اخیر، به فراخور زمان شاهد رشد و توسعههای گوناگون شهری بوده است. پیشرفتهای شهری اردبیل که اکثرا در قالب نگاههای سنتی و بنا به ملزومات روزمره شهروندان انجام شده است، تا سالهای اخیر نتوانسته بود به یک راهگشای اساسی جهت رسیدن به چهره نوین یک کلانشهر تاریخی دست یابد.
از اینرو شهرداری اردبیل برای جبران این کمبودهای ریشهدار در شهر اردبیل نیازمند حرکت برنامه محور بوده است. با احساس ایننیاز در سالهای اخیر شهرداری اردبیل با نگاه به طرحهای بالا دستی خود، سعی کرده است با برنامه توسعه انسانمحوری این نقیصه را جبران نماید.
گام اول توسعه شهر بر محوریت یک برنامه انسان محور در بازه ۵ ساله ۱۳۹۵ الی ۱۳۹۹ انجام پذیرفت. در گام نخست این برنامه، پروژههای کلانی چون توسعه شورابیل، گسترش پیادهراهها، گسترش فرهنگسراها، گسترش جادههای دسترسی، احداث پل قدس و… همگی در دستور کار قرار گرفت که میتوان افتتاح پل قدس را پایان گام اول دانست.
سال ۱۴۰۰ را میتوان سال شروع گام دوم توسعه شهری اردبیل نامید؛ اگرچه مرسوم است همواره انتخابات شهرداری و شورا بر رویکرد توسعه شهر تاثیر بگذارد، اما به نظر میرسد هر نوع نتیجه انتخاباتی، روند این پیشرفت و محوریت توسعه را تغییر نخواهد داد.
اگرچه پروژههای گام دوم توسعه اردبیل، با کلنگ زنی چهار پروژه غیرهمسطح توسط قرارگاه خاتم آغاز شده اما این طرح کلان نیاز به حمایت اندیشمندان، متخصصان، فرهیختگان و دانشگاهیان را دارد.
این مرحله حساس که اردبیل از مرحله پروژه محوری عبور کرده است و برنامه محوری مشخصی را نظر گرفته است حضور اندیشمندان و فرهیختگان در بطن کار لازم و راهبردی است که باید در بستر پژوهش و آیندهنگری این حضور علمی در محدودیت بومی بصورت گسترده عملیاتی شده و استقبال و تعامل طرفین محقق شود.