از انتخابات مجلس در اردبیل چه خبر؟
- شناسه خبر: 10561
- تاریخ و زمان ارسال: ۶ دی ۱۴۰۱ ساعت ۱۶:۰۲
- بازدید : 1,249 بازدید
- نویسنده: مدیر سایت
یادداشت_شیوابیان_اصغرپیچکانلو
قسمت اول به قلم علی اصغر پیچکانلو
با فروکش کردن ناآرامیها در روزهای اخیر، شاهد لیستهای کاندیداهای احتمالی مجلس آینده در فضای رسانهای هستیم. هر چند کاندیداها فعلا تا رسیدن به نقطهی ثبات روانی جامعه و کاهش تلاطم های اقتصادی، در ظاهر فعالیتی ندارند اما در پشت صحنه به فاصلهی ۶ ماه تا استعفاها و ۱۴ ماه تا برگزاری انتخابات، گعدههای اولیه در حال شکل گیری است و فعالیت در اتاق فکرها استارت خورده است.
ذیلا شرایط و اسامی برخی افراد مستعد را بررسی میکنیم:
منصور حقیقت پور: طبق بررسیهای صورت گرفته تا این لحظه هیچ تمایلی به حضور در انتخابات مجلس از حوزه اردبیل نداشته و احتمالا با همراهی لاریجانی لیست معتدلی در تهران تشکیل دهد و نقش راهبری در سیاست مرکز داشته باشد و با توجه به شرایط سن و سال، خود را اسیر بازیهای سخت انتخابات قومی_بومی_پولی اردبیل نکند.
علی نیکزاد: با توجه به شرایط پر انتقاد دولت فعلی، نائب رئیس مجلس قید حضور در دولت را خواهد زد و احتمال فراوان در انتخابات حوزه اردبیل خواهد بود. علی رغم حجم انبوه و تاریخی مطالبات استان، نیکزاد موفق ترین و موثرترین مهرهی حال حاضر استان در کشور است که برخی گرهگشایی ها با وجود وی میسر میشود. موفقیت وی در انتخابات محتملترین فرضیه بوده ولی میزان رای مردم به وی با توجه به استقبال مردم از انتخابات در نوسان خواهد بود.
صدیف بدری: در انتخابات مجلس فعلی، علی رغم ضعف کاندیداهای سال ۹۸ اما انرژی بسیاری هزینه کرد تا منتخب مردم باشد. وی در انتخابات پیشرو شانس موفقیتش به نسبت حضور رقبای احتمالی قابل پیشبینی خواهد بود. بدری رفتار و عملکرد هوشمندانهای در دوران نمایندگی داشته است و می تواند برای بار سوم نمایندگی را تجربه کند.
سید کاظم موسوی: علی رغم بیماری سخت، زمزمههایی برای ثبت نام مجدد وی شنیده میشود. پرحاشیهترین نماینده اردبیل در سطح ملی و بینالمللی در این مدت واکنش های منفی بسیاری پدید آورد. در کنار عملکرد نه چندان رضایت بخش، هر کدام از مسائلی چون روند نظارت و صلاحیت انتخابات شورای شهر، اظهارات در مورد مرگ دختر دانشاموز اردبیل، دلآزاری هنرمندان از وی، دل چرکینی طرفداران اسطوره ، برخی انتصابات در استان، از بین رفتن قوام یاران و ستاد پرهیجانش، اختلاف در مجمع نمایندگان استان، طعنههای شهردار و…هریک به تنهایی تشویق میکند که او با حفظ آبرو در انتخابات شرکت نکند و به مرحلهی تعیین صلاحیت ها نرسد. هر چند حلقه مشاورانش به او بگویند که در شهر، کاهش مشارکت مردمی خواهد بود و سید با رای روستاها منتخب خواهد شد در حالیکه نمیدانند ضریب فهم و هوش روستا فعلا با شهر فرقی ندارد .
کمال پیرموذن: یکی از اولین ها از نمایندگان ادوار است که اعلام کاندیداتوری کرده است. موفقیت کمال نیاز به تحلیل ندارد ولی منوط و منتظر گشایش سیاسی و صلاحیت است. فعالیت های وی در رسانههای مجازی و روزنامه اعتماد به شدت افزایش داشته و منطقی تر و با تجربهتر صحبت از اصلاحات میگوید.
مصطفی افضلی فرد : شنیده های غیرموثق از قصد وی برای کاندیداتوری خبر میدهند. نمایندهی فراموش شدهی دور نهم که یارانش برای ایجاد شوک سیاسی در ماه گذشته او را جانشین حامد عاملی در استانداری عنوان کردند که با توجه به منع قانونی حضور یک بازنشسته در کسوت استانداری، این استراتژی تبلیغاتی زود فروکش کرد.
قاسم محمدی: انتخابات اردبیل بدون نقشآفرینی طایفهی محمدیها، فاقد یک ضلع انتخاباتی است. زمزمههایی از حضور این نماینده سابق از حوزه پارس آباد یا اردبیل به گوش میرسد . مدیر کشت و صنعت مغان از گزینههای سخت و با شانس متوسط به بالا تلقی میشود هر چند برخی تحلیلگران معتقدند شهرام محمدی میتواند گزنیهی جوان و موفقتری در اردبیل باشد.
کاندیداهای نمین : برخلاف نیر و سرعین، نمین میتواند خاستگاه کاندیداهای جذابتری باشد. براتعلی شوقی، شهردار سابق نمین محبوبیت مناسبی در محدودهی شهرستان نمین دارد ولی احتمالا این تلاش ها در نهایت در سبد رای حجتالاسلام مهدی ستوده دیده شود. در این منطقه دو اسم نیز میتواند در لیست کاندیداها باشد. همت قلیزاده و عزیز دنیادیده، دو شخصی با جنس شخصیتی کاملا متفاوت هستند که در سال ۹۸ هم تا حدودی پیش رفتند و به مرحلهی رقابت انتخاباتی نرسیدند.
و اما روحانیون؛ احتمالا دو روحانی اصولگرا تمایل به کاندیداتوری داشته باشند حجتالاسلام مهدی نوری و حجتالاسلام مهدی ستوده. اگرچه فعلا هیچ حرکت انتخاباتی شاخصی از انها صورت نگرفته است اما سالها حضور ستوده در ادارهی تبلیغات اسلامی و اوقاف باعث میشود تا بتوان رای جامعهی مذهبی_منبری_مسجدی_هیئتی را برای وی سهلالوصول دانست.
اما محافظهکاری بیش از حد ستوده باعث شده است که تاکنون برخلاف دیدارهای خصوصی در محافل عمومی تمایل خود را به کاندیداتوری بروز ندهد.
از بانوان چه خبر؟ علی رغم اینکه از کاندیداتوری جدی جامعه زنان برای انتخابات مجلس اردبیل بیش از ۲۰ سال میگذرد، امسال هم شرایط چندان فرقی نکرده است و گزینهی فعالی وجود ندارد. اگرچه صغری فرشی و رویا کنعانی میتوانستند پیشقدم باشند اما هیچ و هیچ تاکنون.
شورای شهر کاندیداها میدهد؟ از شورای شهر اردبیل نیز ممکن است شاهد حضور برخی چهرهها در انتخابات باشیم. مسیری که فیضی پایهگذار آن بود، سال بعد نیز میتواند به حقیقت تبدیل شود. بهروز اسکندرپور و میرمحمد سیدهاشمی هنوز به قطعیت تصمیم نرسیدهاند و در این بین از جواد انصاری نیز میتوان به عنوان یک کاندیدا در شرایط اضطراری یاد کرد. هر کدام از این افراد بخواهند به موفقیت برسند بایستی چراغ های انتخاباتی خود را زودتر از دیگران و خارج از شهر اردبیل روشن کنند.
از مناطق کم برخوردار گزینه خواهیم داشت؟ اگرچه محتمل بود خانوادهی محترم صفری و منسوبین در این انتخابات گزینهای داشته باشند اما به نظر میرسد که علی هدایتی را شاید آمادهتر از بقیه در این مناطق دانست. محمد فیضی نیز که دیگر محدود به مناطق کم برخوردار اردبیل نیست اما شانس برتری نسبت به دیگران دارد که در صورت اخذ صلاحیت، غوغایی بر پا کند.
دکتر اصلاحطلبان کیست؟ نشست های شورای هماهنگی اصلاحات در سکوت و انزوا در حال برگزاری است. اقبال عباسی، مجید خدابخش، اکبر بهنامجو، محمد فیضی، ولی آذروش گزینههایی هستند که می توانند در ظاهر باشند و در باطن اصلاحات دست به دامان ۲ گزینهی مهمتر بزند دکتر مجید غریبانی و دکتر قادر برجی ، مدیران سابق بهداشتی و درمانی با سواد و پرستیژ کافی و با عقبهی سیاسی نزدیک به ۳۰ سال که میتوانند جامعهی پزشکی را در اردبیل به تحرک انتخاباتی وادارند. اما فعلا آنها هم منتظر فضای سیاسی پیش روی هستند.
گزینههای دیگر؛ شنیدههای غیررسمی از کاندیداتوری برخی تک چهرهها خبر میدهند که چندان فعالیت انتخاباتی علنی یا حزبی ندارند. علی رحتمی، سالار شاکر، احد بیوته و … که یک نکتهی اساسی در مورد کاندیداهای کمتر مطرح و یا با شانس پایین تر وجود دارد و آن هم میزان هزینهی مالی انتخابات آینده است. انتخاباتی که برای دیده شدن بهتر بالای ۱۰ میلیارد تومان برآورد مالی برای نوچهرهگان پیش بینی میشود و همین آیتم خیلی ها را عقب خواهند نشاند. فعلا همگی منتظر روزهای آینده هستیم تا این برههی سخت نیز بگذرد …