اهدای بیش از ۸ هزار جلد کتاب به کتابخانههای عمومی اردبیل در سال ۹۹
- شناسه خبر: 3128
- تاریخ و زمان ارسال: ۱ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۲۶
- بازدید : 450 بازدید
- نویسنده: رشید عبدالحسینی
«پروانه رضا قلیزاده» در گفتوگو با خبرنگار شیوا بیان با اعلام این خبر افزود: در سال گذشته بهرغم شیوع ویروس منحوس کرونا و قرارگرفتن در دوران فاصلهگذاری اجتماعی که در بیشتر ایام سال متأسفانه منجر به تعطیلی ناگزیر کتابخانههای عمومی شد، در حوزه اهدای کتاب وضعیت مطلوبی وجود داشت.
به گفته وی، اصحاب فرهنگ و هنر، شاعران، نویسندگان و فعالان اجتماعی که دغدغه کتاب و کتابخوانی دارند، بهصورت متناوب به کتابخانههای عمومی کتاب اهدا میکنند.
وی در خصوص اقدامات کتابخانههای عمومی استان اردبیل در زمینه ترویج فرهنگ اهدای کتاب تصریح کرد: در سالهای اخیر تلاش کردهایم تا با عزم جدی علاوه بر اشخاص حقیقی، با بنیادهای نیکوکارانه ارتباط برقرار کرده و از ظرفیتهای آنها در تأمین منابع کتابخانههای عمومی استان استفاده کنیم که تا حد قابل قبولی هم موفق بودهایم و برخی بنیادها استقبال خوبی داشته و کتابهای ارزشمندی اهدا کردهاند که بعد از آمادهسازی در چرخه امانت کتابخانههای عمومی قرار گرفته و مورد رجوع و استفاده اعضا و شهروندان قرار گرفته است.
این مسئول در مورد راهکارهای ترویج فرهنگ اهدای کتاب اظهار کرد: این امر نیاز به راهاندازی کمپینهای جدی و فراگیر اجتماعی در سطح جامعه و شبکههای مجازی دارد و پیش از شیوع کرونا با برنامهریزیهای صورتگرفته در نهاد کتابخانههای عمومی کشور، دستورالعمل کمپین «اهدای کتاب، اهدای آگاهی» به استانها ابلاغ شده بود که متأسفانه شیوع کرونا موجب تعلیق موقت اجرای این طرح شد.
به گفته مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل، در سالهای اخیر کمپین بسیار شایسته «نذر کتاب» در سطح استان برگزار شد که به دلیل وجود واژه «نذر» در عنوان آن و تمرکز فعالیتها در مناسبتهای دینی، همپوشانی خوبی با جامعه مذهبی و فرهنگ آیینی داشت.
رضاقلیزاده با بیان اینکه تجربه برگزاری چنین کمپینهایی نشان داده که مشارکت فرهیختگان، مشاهیر و مفاخر جامعه در چنین اقداماتی به رونق افزونتر آن و فراگیری و تأثیرگذاریاش کمک میکند، ادامه داد: از تمامی شخصیتهای تأثیرگذار جامعه اعم از اساتید، نویسندگان، هنرمندان، ورزشکاران، روحانیان و غیره استدعا داریم که بهصورت مستمر در خصوص ترویج فرهنگ کتابخوانی و اهدای کتاب نهاد کتابخانههای عمومی را یاری کنند و اهتمام خود را در تفهیم این نکته به جامعه مصروف کنند که اهدای کتاب به کتابخانه در واقع تجمیع داراییها و انباشت همه سرمایههای علمی است تا همگی بهصورت مشترک از آن بهرهمند شده و داشتههایمان را به اشتراک بگذاریم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل در پاسخ به سؤالی مبنیبر اینکه بیشتر چه قشری به کتابخانههای عمومی استان کتاب اهدا میکنند، تصریح کرد: بیشترین میزان اهدای کتاب از طرف فعالان فرهنگی و جامعه کتابخوان است و این قشر چون اشتغال روزمره به مطالعه دارند و با مباحث فرهنگی و دغدغههای امروز و فردا آشنا هستند بیش از سایرین به اهمیت کتاب و کتابخوانی واقف هستند بنابراین میدانند برای ساختن جامعهای آگاه، آزاد و آباد که مشکلات اجتماعی و فرهنگی آن در کمترین حد ممکن باشد، ناگزیر به ارتقای سرانه مطالعه است.
به اعتقاد رضاقلیزاده، بی شک یکی از اضلاع زیرساختی جامعه مطلوب، کتابخوانی شهروندان آن است و باید تأکید کرد که افراد و اشخاص مورد اشاره که از آنها بهعنوان فعالان فرهنگی نامبرده شد، از میان همه صنوف جامعه بوده و منحصر در چند قشر خاص نیستند.
وی با بیان اینکه اهدای کتاب هم مثل سایر مقولات مرتبط با کتاب و کتابخوانی، بهرغم پیشرفت در سالهای اخیر هنوز به میزان مورد انتظار نرسیده است، گفت: اساساً کار فرهنگی بهویژه در حوزه کتاب و کتابخوانی امری کرانمند نیست؛ هرچند در سطح ملی و جهانی استانداردهایی برای آن تعریف شده است.
گفتگو: رقیه فرج پور