تحلیل انتخاباتی اردبیل / فصلی برای نظرسنجی های مجازی
- شناسه خبر: 12180
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۲ شهریور ۱۴۰۲ ساعت ۱۹:۴۶
- بازدید : 570 بازدید
- نویسنده: سردبیر
به گزارش شیوا بیان؛ شش ماه دیگر به پایان ماراتنی باقی مانده است که علی رغم شروع غیررسمی این رقابت، اما همچنان هیجانی در آن مشاهده نمی شود. آنچه که در این انتخابات بیش از هر مولفه ی دیگر مهم است، وابستگی بیش از حد نتایج و کیفیت انتخابات اسفند ۱۴۰۲ به بررسی صلاحیت ها است. این امر بدین دلیل است که رقابت در سطح فینال برای حداکثر ۶ کاندیدای مطرح تعیین شده است و با حذف صلاحیتی هرکدام از آنان، نتایج، قابل پیش بینی شده و هیجان انتخابات کمتر خواهد شد. البته که ردصلاحیت هیچکدام از کاندیداها دور از ذهن نبوده و باعث شوک در جامعه نخواهد شد، چرا که هر کدام به حد کافی، سوژه برای رد صلاحیت از خود به جا گذاشته اند.
با بررسی شرایط کاندیداها پس از پیش ثبت نام، فروکش فعالیت مجازی از جانب آنان مشخص است. به جز کمال پیرموذن که همچنان شخصا در حال استوری کردن است، اساسا تیم های رسانه ای کاندیداها تاکنون تشکیل نیافته و آنها در حال رایزنی برای عقد قرارداد هستند. از طرف دیگر برای گرم نگه داشتن این تنور خاموش، در ماه گذشته مجازی ها سعی کردند با طرح نظرسنجی های متعدد، آنالیزی از وضعیت کاندیداها به دست آوردند. هر چند به نظر می رسد با توجه به تاثیر اکانت های فیک این نظرسازی ها چندان موثق نباشد اما مورد توجه کاندیداها و هواداران اندک شان قرار گرفته است.
اکثر کاندیداها در حال حاضر در محفل های کوچک خانگی شهری و روستایی حضور می یابند و سعی در تعیین نفرات اصلی کمیته های ستادها دارند. در این زمینه بهروز اسکندرپور یک گام از دیگران جلوتر به نظر می آید، او انتخابات را جدی تر از تمامی کاندیداها پیش می برد، شاید این انرژی مضاعف ناشی از استقبال ویژه ای است که خواص و قشرهای مختلف از او به عمل می آورند. اسکندرپور برای انتخابات چنان آماده است انگار که همین فردا؛ روز رای گیری است.
بدری و نیکزاد با حضور مجدد در مسیر راه آهن و اخذ بودجه ای دیگر نشان دادند که یک تنه این پروژه را پیش میبرند و اگر آدم مریضی در این مسیر سنگ اندازی نکند، قطار اردبیل به اسم این دو نماینده درتاریخ ثبت خواهد شد. البته نیکزاد دارالفنون و کارخانه ی آهن اسفنجی را نیز در کارنامه دارد که پیشرفت آنها یک امتیاز محسوب می شود
در این بین کرامت مهدوی نیز سعی داشته است با واکنش به مقوله های اجتماعی و سیاسی در قالب انتشار یادداشت های ژورنالیستی، همچنان برای هواداران خود اعلام حضور نماید.
رامین صادقی، سالار شاکر، بهرام آقاخانی، حجت الاسلام حسین نوری، احد بیوته، محمد فیضی و براتعلی شوقی نیز در دیدارهای خصوصی نشان داده اند هنوز از لحاظ انتخاباتی زنده هستند و عقب نشینی نکرده اند. آنها برای طرح در جامعه به عنوان کاندیدا بیش از دیگران نیاز به فعالیت رسانه ای و تبیین افکارشان هستند که فرصت ۶ ماهه زمان اندکی برای این موضوع می باشد هرچند فعالیت میدانی آنها نیز جسته و گریخته در رسانهها منتشر می شود.
واقعیت این است اگرچه می توان انتخابات را از جنبه های مختلف به مانند پایگاه های آرا در شهرستان ها یا با نگاه قومیتی یا حتی توان مالی کاندیداها بررسی کرد ولی فعلا تا زمانی که جو انتخاباتی در جامعه ایجاد نشده است، هر گونه تحلیل، بازی با کلمات و توهین به افکار مخاطب است. منتظر باشیم تا موج انتخابات به امید تاثیر در زندگی مردم شکل بگیرد.