تحلیل های انتخاباتی اردبیل| چه کسی فعل خواستن را صرف کرده است؟
- شناسه خبر: 12094
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۵۱
- بازدید : 413 بازدید
- نویسنده: سردبیر
یادداشت-شیوا بیان: در کمتر از ۷ ماه مانده به انتخابات و پیش از ثبت نام اولیه، گرمای روزهای داغ تابستان نیز نتوانسته یخ انتخابات را باز کند و نگاه سرد مردم به کاندیداها همچنان آنها را برای خودنمایی بی رغبت نگه داشته ولی به هر حال شرمگینانه در حال تکاپوی انتخاباتی هستند. در این بازه میتوان کاندیداهای مهم را به دو دسته تقسیم کرد. بخشی از آنها که فعل خواستن را صرف میکنند و آنهایی که بقا در سکوت را ترجیح میدهند
مروری بر اسامی چهرههایی که مطرح ولی غیرفعال و غیرعلنی هستند، تا این لحظه شانس موفقیت را برای محدود کاندیداهای فعال افزایش داده است. بهنامجو، فیضی، شرفبافی وحقیقتپور خارج از استان هستند.کرامت مهدوی، تکلوی، نوعی اقدم،حجتالاسلام نوری و آقاخانی به فعالیتهای روزمره مشغول هستند. زنجانی و نوعپرور در روزگار خوش بازنشستگی سیر میکنند ولی از شوقی، عباس کریمی و بیوته تحرکات اپسیلونی گزارش میدهد که از هیچکدام نمیتوان یک تلاش همهجانبه یاد کرد. البته فراموش نکنیم یک بنر نیمچه تبلیغاتی از صحرانورد در ننهکران نیز مشاهده شده است
کمال پیرموذن؛ همچنان مرد اول استوری هایی است که ثابت کند صلاحیت گرفته و این صلاحیت به او ابلاغ شده است. شیوه ی کمال در ایجاد موج روانی اخذ صلاحیت موثر بوده و مخاطبان را به باورپذیری رسانده است. البته اگر کسی غیر از این فکر کند مورد حملهی مجازی کمال واقع میشود. بی شک کمال پیرموذن هم اکنون محبوبترین کاندیدای اردبیل است و فاصلهی او تا مجلس یک برگ تائید صلاحیت است.
شعور جمعی به این برآورد رسیده است که برند نیکزاد برای پیشرفت اردبیل نیاز است و انتخاب مجدد نیکزاد با توجه به کارنامه ی قابل قبول در کسب بودجه غیرقابل شک است. به هر حال مدیران کل و فرمانداران از نمایندگی نیکزاد بیشترین منفعت را کسب کردهاند چرا که هرگاه هر بودجهای را خواستند از طریق نیکزاد به آن دست یافته و قفل هر پروژهای را با تماسی از طریق نیکزاد گشودهاند. از بین نمایندگان فعلی، بدری نیز بصورت خنثی و به دور از حاشیه در کنار مردم بوده است، که با توجه به صرف انرژی انتخاباتی، امکان تکرار دارد.
در سویی دیگر چهرههایی که برای نخستین بار در انتخابات مجلس هستند، سه گوشهی قابل توجه مثلث انتخابات را تشکیل میدهند. بهروز اسکندرپور، سالار شاکر و رامین صادقی. هر سه نفر این کاندیداها بیشترین تلاش را دارند. دیدارهای گسترده در دستور کار آنها قرار دارد. تیپ رفتاری یکسانی داشته ولی با توجه به پایگاههای رای متفاوت، قدرت رسانهای متمرکز و میزان استقبال عمومی در ماههای آینده، به نظر میرسد شانسهای آنها نسبت به هم فاصله گرفته و شاخصتر از یکدیگر باشند.
رضا کریمی؛ از این اسم براحتی عبور نکنید. شرایط سال ۹۸ با ۱۴۰۲ بسیار متفاوت است. اگر در ۹۸ و ۱۴۰۰ نگاهها به سمت یکدست سازی قدرت رفت و مردم تحت تاثیر رسانهها از عملکرد مجلس اعتدال و دولت روحانی ناراضی بودند، اکنون با ذرهبین به دنبال برگشت به کسانی هستند که حضورشان سبب شود که حداقل گزینههای انتخاب مردم محدود به طیف پایداری و تندروها و معاویه صفتتان نباشد. کریمی در ۳ دوره ی اخیر همیشه پایهی رای خود را داشته است. تکرار ۴۰ و ۸۰ و ۳۰ هزار رای اعداد کوچکی نیستند که امسال با هر کدام از این میزان آرا کریمی در مسیر موفقیت قرار دارد. کریمی با برطرف کردن عوامل شکست ۹۸ و نگاهی منطقی میتواند دوباره تنها امید اصلاحات و اعتدال در اردبیل باشد.