توسعه تجارت خارجی یکی از سیاست های اقتصادی وزارت امور خارجه در دولت سیزدهم است
- شناسه خبر: 11965
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۹ تیر ۱۴۰۲ ساعت ۲۱:۳۷
- بازدید : 265 بازدید
- نویسنده: سردبیر
به گزارش شیوابیان، مهدی صفری روز پنج شنبه در جمع تجار و بازرگانان استان، در اتاق بازرگانی اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران در موقعیتی قرار گرفته است که نقش ابرقدرتی دارد.
وی با بیان اینکه نقش ابرقدرتی فقط نظامی نیست بلکه ابعاد اقتصادی، تکنولوژیهای نو هم دارد اظهار کرد: وقتی این حرف را می زنیم برخی که نگاهشان به غرب است سرشان را پایین می اندازند.
صفری با اشاره به افزایش مبادلات و مراودات تجاری و اقتصادی با کشورهای منطقه گفت: زمانی حجم صادرات و واردات ما با ترکمنستان ۶ میلیارد دلار بود که ۳.۲ میلیارد دلار ترکمنستان به ما گاز می داد و ما ۲.۸ میلیارد دلار به این کشور صادرات داشتیم الان این رقم به ۱۲۰ میلیارد رلار رسیده است.
این دیپلمات کشورمان با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیتهای سیاست همسایگی ادامه داد: علاوه بر این حجم مبادلات تجاری ما با ازبکستان یک میلیارد دلار بود که به ۸۰ میلیارد دلار افزایش یافته است
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: در دولت سیزدهم با فرمایشاتی که مقام معظم رهبری داشتند این سیاستها پیگیری شد اما سیاست دستگاه دیپلماسی فقط همکاری با این کشورها نیست. کشورهای چین، هند و روسیه جزو کشورهای هدف ما هستند. علاوه براین کشور ترکیه هم همراه و همسایه است اما همزمان با آمریکای لاتین و آفریقا هم کار میکنیم.
بازار تجاری آینده ما آفریقاست/ باید جایگاه خود را در آفریقا پیدا کنیم
صفری با تاکید بر اینکه آینده ما در آفریقاست، گفت: آفریقا فقیر نیست کشورهای آفریقایی کشورهای ثروتمندی هستند و از الان باید در این کشورها حضور داشته باشیم و جایگاه خود را در آن پیدا کنیم.همین شرایط در آمریکای لاتین هم وجود دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر لزوم توجه و تمرکز به حوزه صادرات گفت: در حال حاضر با روسیه در زمینههای صنعت همکاری می کنیم به طوری که ۵۰۰ دستگاه تراکتور به این کشور صادر شد علاوه بر این با روسیه سفید هم در زمینه جابجایی قطعات تراکتور همکاری می کنیم. ضمن اینکه قرار است در عرض سه سال حدود ۴۵ هزار دستگاه خودرو به روسیه و روسیه سفید صادر کنیم.
صفری با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور به اندونزی گفت: در جریان این سفر قائم مقام وزارت بهداشت اندونزی دستگاه روباتیک جراحی ساخت ایران را معرفی کرد و رئیس جمهور اندونزی در این دیدار ۱۴ دستگاه از ما درخواست کرد و درباره تجهیزات پزشکی داروهای سرطانی هم مذاکره شد.