رونقی به نام شوگرددی و شوگرمامی
- شناسه خبر: 3775
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۹ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۵:۰۳
- بازدید : 1,310 بازدید
- نویسنده: رشید عبدالحسینی
یادداشت- شیوا بیان- سمیه درازی: بارها از برخی دختران و پسران شنیده ایم که در شوخیهای روزمره وقتی پای شرایط اقتصادی، بیکاری و جیبخالی به میان میآید به مزاح می گویند باید یک پیر پولدار پیدا کنیم تا زندگیمان را تغییر دهد؛ این مسئله هم در دختران جوان و هم در پسران به چشم می خورد، اما نکته حائز اهمیت بُعد واقعی ماجرا است که با شرایط اقتصادی رابطه مستقیم دارد! هر چه دایره اقتصاد تنگ تر شود جوانان بیشتر برای رفع نیازشان به سمت این نوع روابط میروند.
شوگر ددی و شوگر مامی افرادی با ویژگیهایی همچون موقعیت مالی و اجتماعی، فاقد داشتن ثبات در زندگی یا حوصلە برای داشتن یک زندگی پایدار، خواستار تجربە و تعدد جنسی و افرادی تنوع طلب هستند و تا حدودی دوستدار تنوع عاطفی هم میباشند و قادر هستند هرگاه که اراده کنند به روابط خود پایان دهند و به بیان دیگر میتوان گفت آنها خریدار دختر یا پسران زیبا و جوان هستند.
این پدیده تاریخچهای ۳۰۰ ساله دارد که برای اولین بار در میان ژاپنیها و در میان رقاصان ژاپنی با سربازان آمریکایی که در آن منطقه میجنگیدند؛ شکل گرفته است.
در حال حاضر پدیده شوگر مامی و شوگر ددی در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله کانادا، انگلیس، آمریکا، کلمبیا و آمریکای لاتین رواج دارد و مسئلهای به روز و جدید است.
با وجود اینکه این پدیده در شرق و در کشورهای اسلامی و سنتی همچون ایران پدیدهای نادری به نظر می رسید ولی در سالهای اخیر در مناطق شهری و کلان شهرها این پدیده تا حدودی در حال گسترش بوده و دلیل اصلی افزایش آن به نظر می رسد شرایط اقتصادی و هیجانی، تولیدات فرهنگی دید و بازدیدها، شکافهای اجتماعی و طبقاتی می باشد.
می توان گفت این افراد از سلامت عاطفی برخوردار نبوده و معمولا افرادی روانپریش هستند، که به لحاظ موقعیت مالی و اجتماعی موفق اما فاقد تعهدات و دلبستگیهای عاطفی و خانوادگی می باشند.
به گفته جامعه شناسان، این پدیده اجتماعی روزبهروز در حال گسترش است و در کشورهای پیشرفته برای اینگونه روابط سایتهای رسمی طراحی شده است و در اینگونه کشورها پدیدهای جاافتاده و بروز است، اما بسیار شایع و رایج نیست و در بین اقلیتها و گروهای خاصی همچون سلبریتیها و ثروتمندان شایع و رایج است.
با وجود اینکه اکثریت افراد جامعه ما نیز با این موضوع مخالف هستند و آن را موضوعی تقبیح میدانند اما متاسفانه آمار چنین روابط و ازدواجهایی در جامعه ما در سالهای اخیر رو به افزایش بوده و در شهرهای کوچک نیز نه با این اسم ولی به همین روال در جریان بوده است. می توان گفت غرایز و نیازهای مالی دلیل اصلی شکل گیری این نوع ازدواجها و روابط در جامعه به شمار می رود.
نمیتوان گفت اینگونه روابط همیشه پنهانی و به دور از چشم اطرافیان و جامعه به وقوع میپیوندد، گاه خانوادهها در ازای چیزی که نمیتوانند به فرزندانشان بدهند آنها را برای ورود به چنین رابطههایی اما خطرناک تشویق میکنند.
این پدیده برخلاف ظاهر و معانی عسلی و شیرین خود همچون زهری سمی است که به خورد عواطف و احساسات انسان معاصر داده میشود.