زمستان زیبای اردبیل؛ طرح ها و برنامه ها
- شناسه خبر: 2300
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۳ دی ۱۳۹۹ ساعت ۹:۲۱
- بازدید : 880 بازدید
- نویسنده: رشید عبدالحسینی
یادداشت- شیوا بیان- محمدباقر سپهری: چند روز دیگر زمستان فرا می رسد و شهر اردبیل که با زمستان های سرد و طولانی اش (آبان ماه تا فروردین سال بعد) است دوباره باید فصل سرما را با کمترین استفاده از موهبت های الهی آن خصوصا برف پشت سر بگذارد.
از دوران مدرسه و قبل از رفتن به دانشگاه همیشه دغدغه این را داشتم که شهری که نزدیک به نصف سال آن با برف می گذرد چرا توان بهره مندی از این موهبت را ندارد.
یادم هست در زمستان سال ۹۵ در جلساتی که در استانداری برگزار می شد طرحی را که سالها بود دغدغه آن را داشتم مطرح کردم. استاندار وقت؛ از پیشنهاد “زمستان زیبای اردبیل” استقبال کرد اما علیرغم پیشنهاد چندباره فقط در همان جلسات مطرح شد و به جایی نرسید.
اواخر پاییز سال ۹۶ در یکی از جلسات، که استاندار جدید تشریف داشتند طرح “زمستان زیبای اردبیل” را مطرح کردم که در آن جلسه زیاد جدی گرفته نشد تا اینکه چندماه بعد ایشان طرحی با عنوان “زمستان بیدار در اردبیل” ارایه کرد و اداره کل میراث فرهنگی موظف به عملیاتی کردن آن شد.
نمی دانم طرحی را پیشنهاد داده بودم باعث شده بود تا با تغییر نام طرح، روی زمستان اردبیل کار شود یا این طرح نوآورانه توسط استاندار یا کسی دیگر نیز مطرح شده بود که البته نفس مساله و انجام آن مهم بود.
برای همین از برجسته شدن چنین طرحی خوشحال بودم اما ابتر ماندن و توجه نکردن به پیشنهادهای بنده، اجرای برخی طرح های سطحی و بسنده کردن به جشنواره زمستان بیدار و البته محدودیت های دیگر مرا به یقین رساند که از طرح پیشنهادی استفاده شده اما چون کسی نبود که بیادش بیافتد طراح و پیشنهاد دهنده چنین طرحی، دارای چه ایده و ذهنیتی بوده بنابراین نتیجه آنچنانی هم حاصل نشد.
البته انتظار داشتم مسئولان حاضر در جلسه خصوصا استاندار محترم با اشراف به اهمیت و ضرورت طرح پیشنهادی، از پیشنهاد دهنده، طرح و برنامه بخواهد تا از این طریق با ارایه طرح مفصل و تشکیل کمیته “زمستان زیبای اردبیل” با چند کارگروه اجتماعی، توریسم، فرهنگی، بودجه و هزینه و… یک طرح جامع و کامل ارایه شود که متاسفانه اهمیتی داده نشد.
طرح “زمستان زیبای اردبیل” یکی از بهترین طرح هایی است که می توان برای اردبیل متصور بود چراکه زمستان این استان کمتر از زمستان کشورهای اروپایی خصوصا دامنه های آلپ نیست.
اروپاییان طی چند دهه اخیر در دامنه آلپ تمامی زیرساخت ها و امکانات ارتباطی، اقامتی و تفریحی را فراهم کرده اند و از این بابت سالانه با جذب توریست، سود سرشاری عاید کشورشان می شود. برای اینکه اردبیل نیز در این زمینه جایگاه مطلوبی داشته باشد باید زیرساختها و امکانات مورد نیاز برآورده شود.
برای اجرایی شدن “زمستان زیبای اردبیل” باید اقدامات همه جانبه صورت پذیرد و در این راه مسئولان کشوری، استانی، رسانه ها، بخش خصوصی بنحو شایسته ای وارد زمین عمل شوند و در جهت رایزنی و جلب توجه سرمایه گذاران داخلی و خارجی همت کنند.
شاخصه های مهم گردشگری زمستانی در سه بعد:
– جذابیت و هیجان (جاذبه های طبیعی، فرهنگی، ورزشی، زیبایی بصری و ظاهری، امکانات انسان ساخت و …)
– دسترسی و راحتی (امکانات رفاهی، تفریحی، درمانی، اسکان و …)
– زیرساخت های مناسب و حتی عالی (جاده ها، راه آهن، فرودگاه های پیشرفته و …)
خلاصه می شود که اگر مسئولان استان اردبیل بتوانند به این امر مهم دست یابند، اردبیل می تواند به یکی از قطب های مهم گردشگری زمستانی در دنیا تبدیل شود.