زیر پوست انتخابات شورای شهر اردبیل چه می گذرد / خوش بینی یا توهم پیروزی؟
- شناسه خبر: 2895
- تاریخ و زمان ارسال: ۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۵۳
- بازدید : 1,066 بازدید
- نویسنده: رشید عبدالحسینی
یادداشت- شیوا بیان- توحید مهدوی: هر چند به نظر می رسد که اتمسفر سیاسی اردبیل سرد و یخبندان است اما زیر پوست شهر غوغایی به پا شده و یخ انتخابات ریاست جمهوری با تحرکات کاندیداهای شورای شهر آب شده است.
کاندیداهای شورای شهر هر چقدر خودشان را به آب و آتش بزنند، چاره ای ندارند جز اینکه صندوق آرای خود را فربه کنند و این کار به سه شکل امکانپذیر است. اول اینکه خود و تفکرات خود را به مردم عرضه کرده و آنها را مجاب کنند که به این فرد و تفکراتش رای دهند، دوم اینکه افراد قهر کننده از انتخابات را به رای دادن ترغیب کرده و آنها را راضی کنند که پای صندوق رای حاضر شده و اسم او را هم در کنار نفرات دیگر در تعرفه رای گیری بنویسند و سوم آنکه تعداد مخالفان و منتقدانش را کم کند چون تاثیر منفی تخریب و نقد چند برابر تاثیر مثبت تبلیغ بوده و می تواند تعداد آرای کاندیدا را کاهش دهد.
با توجه به همین مساله می توان کاندیداهای شورای شهر را از نظر روانشناسی رفتار و گفتار به چند دسته تقسیم کرد:
۱: عده ای شانس پیروزی خود را بالا می دانند زیرا با قواعد بازی انتخاباتی-سیاسی آشنا هستند و با ایجاد تعامل دو طرفه، ارتباطات خود را حفظ کرده اند و می دانند که این ارتباطات و شبکهسازی ها بزرگترین سرمایه اجتماعی آنها در انتخابات است.
۲: عده ای دیگر اما دچار توهمپیروزی شده اند. این افراد برخلاف گروه اول با قواعد بازی انتخاباتی-سیاسی آشنایی ندارند و فکر می کنند هر فردی که اسم آنها را می داند یا با آنها سلام و علیکی دارند، به آنها رای می دهند و با حساب و کتاب سفسطهمآبانه خود را پیروز انتخابات می دانند.
۳: گروه سوم نگاه رئالیستی به انتخابات دارند. آنها خودشان اذعان می کنند که برای پیروزی کاندیدا نشده اند بلکه می خواهند چند هزار رای کسب کنند و از آن در جهت مسائل شخصی مثل ارتقا در سیستم شغلی یا مسائل اجتماعی مثل ارتقای جایگاه سیاسی استفاده کنند و این گروه تکلیفشان را با خودشان روشن کرده اند.
۴: گروه چهارم سیاهلشگر انتخابات هستند و حتی خودشان هم نمی دانند چرا و برای چه هدفی کاندیدای انتخابات شده اند.
۵: گروه پنجم کسانی هستند که می توان کاریکاتور انتخابات نام نهاد، زیرا آنها با وجود اینکه رای نمی آورند اما هر دوره کاندیدا می شوندو برخی از آنها کاندیدای ثابت انتخابات مجلس و شورا هستند.