شورای شهر اردبیل، حکومت پادشاهی نیست!
- شناسه خبر: 3161
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۲۰:۰۵
- بازدید : 980 بازدید
- نویسنده: اسماعیل آذرمی
دو پادشاه در یک اقلیم نگنجند و اما دو همرزم در یک لیست، حتما جا میگیرند!
یاداشت، شیوابیان، سعید ایمانی،اخیرا با نزدیکی به انتخابات و ایجاد لیست و ائتلاف های مختلف، شاهد واکنشهای مختلفی در برابر این لیستها هستیم. اگرچه برخی لیستها،شایسته است حداکثر تا حد چیدن چند عکس از کاندیداها توسط طراحهای فتوشاپی، تحلیل شود، اما برخی لیستهای خاص و مردمی را باید ناشی از یک عقبه فکری قوی وحدت آفرین با تشکیل جلسات گسترده توسط کاندیداهای فهیم و بزرگان شهر، برای رسیدن به شورای شهری توانمند و بیحاشیه دانست.
از هماکنون، طبق پیشزمینه این لیست، وجود چنین همگرایی احتمالی در شورا، باعث شده است عدهای فرصت طلب و سودجو اقدام به تنش آفرینی کنند تا با پاشیدن بذر اختلاف، سبب ایجاد زاویهی غیرواقعی و ساختگی بین کاندیداهای مطرح و باسابقه شوند، به این خیال که شاید بتوانند با تئوری انگلیسی”اختلاف بینداز و حکومت کن( لابی کن) ” از فضای ملتهب مصنوعی، استفاده ای کرده باشند.
یقینا شورای شهر را نمیتوان خالی از اعضایی با تخصص ها و سلیقه ها و دیدگاههای متفاوت تصور کرد. ما نمیتوانیم بخاطر منافع خود، شهر و شورا را از متخصصان و صاحب نظران دلسوز محروم کنیم. با این اتهام که، در دیدگاهها و سلیقه ها تفاوت نظر دارند. ما نباید بفکر محدود کردن و یکسان سازی اندیشه انسانها در شورا باشیم. زیرا که این امر اولا شدنی نیست و ثانیا در نتیجهی تبادل و تضارب افکار است که پیشرفت شهر حاصل میشود.
در این امر، همگی باید بر این باور باشیم که: “شورای شهر محلی برای خدمت بوده و جایی برای بازیهای سیاسی نیست” و ” اعضای محترم در شورا برای منافع شهر تصمیم میگیرند و نه منافع احزاب.” و تا حال، در گذشته شاهد بودیم که شهردار و یا رئیس شورا با سلیقهی فکری متفاوت، توسط اعضایی با سلیقهی فکری دیگری انتخاب و حمایت شدهاند. لذا از هماکنون شورای آینده را وارد قید و بندهای سیاسی و جناحی کردن، ظلم در آینده شهر و شهروندان و تلاشی مسموم برای زاویه سازی بین کاندیداهایی است که در لیستهای دلسوزانه، #برایشهر_درکنارهم قرار می گیرند.
این نشان از ژرفاندیشی، ائتلافهایی است که توانسته اند سرلیست های با دیدگاههای متفاوت را بخاطر منافع شهر در کنار هم قرار دهند. چرا که ایمان دارند، این افراد در سالیان نه چندان دور در جبههها و با فرهنگ جهاد و مبارزه، در کنار هم قرار گرفته، و برای حفظ کشور و دستاوردهای انقلاب اسلامی دوشادوش هم در برابر دشمن محکم ایستادهاند، و هیچ خط و جریانی جز خدمت به رهبری و کشور و اسلام و مردم نداشته اند. پس حالا چه شده است که کوردلان منفعتطلب و اختلافانگیز، نمیتوانند آنها را بخاطر حفظ منافع شهر و شهروندان در یک شورای خدمت رسان و غیر سیاسی، در کنار هم ببینند؟!
البته باید گفت که در ایران اسلامی بساط شاهنشاهی بیش از ۴۰ سال است که برچیده شده است. و نگاههایی که منتخبین مردم را پادشاهانی بر مردم میبینند، نمیتوانند حضور این جنس کاندیداها را در کنار هم متصور شوند. باید به این وهم پنداران گفت که: نمایندگی شورا پادشاهی نیست تا دو یا چند نفر، عضو مقتدر به عنوان پادشاه نتوانند در کنار هم قرار گیرند. بلکه شورا محل خدمت است برای کسانی که آمدهاند دانسته ها و تجربیات خود را در اختیار مردم و شهر قرار دهند.
با نگاه شاهنشاهی انگلیسی، این موضوع صحیح است که حضور افرادی به مانند #سرداری و #خوشبخت و … در کنار هم ممکن نباشد. اما با نگاه ولایی و خدمتگزاری و با دوری از ریاستطلبی، همرزمان جبهههای دیروز، در شورای شهر امروز میتوانند در یک لیست کنار یکدیگر قرار گرفته و ریاستطلبان کوته فکری که تمنای اختلاف افکنی و سودجویی هستند و دنیا را با عینک آلوده خود مینگرند را به مدد الهی به گوشه عزلت کشانند انشاءالله.
تو که ناخواندهای علم سماوات
تو که نابردهای ره در خرابات
تو که سود و زیان خود ندانی
به یاران کی رسی هیهات هیهات