ضرورت مقابله با عادیسازی پروتکل های بهداشتی
- شناسه خبر: 3125
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۵۸
- بازدید : 555 بازدید
- نویسنده: رشید عبدالحسینی
یادداشت- شیوا بیان- رقیه فرج پور: عادی سازی مقابله و پیشگیری از ویروس کووید ۱۹ می تواند آسیب های جدی بر بهداشت فردی و سلامت اجتماعی وارد کند بنابراین باید در این زمینه حساسیت های ویژه ای به خرج داد.
پروتکل های بهداشتی باید همچنان رعایت شود و عدم رعایت هر یک از پروتکل ها سبب درگیری احتمالی افراد با ویروس کرونا می شود. فاصله گذاری ها، شست و شوی دست ها به صورت مرتب و استفاده از ماسک به خصوص استفاده همزمان از دو ماسک مهمترین پروتکل های ممکن هستند و در کنار آن دوری جستن از حضور در تجمعات حتی تجمعات خانوادگی و دوستان از دیگر پروتکل های موجود هستند که تاکید ویژه ای بر رعایت آنها می شود.
مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا مشمول مرور زمان شده است و همین مساله موجب شده که مساله با گذشت زمان و خطرات احتمالی موجود برای مردم عادی شود و این عادی بودن یعنی مراقبت مردم کمتر شده است که این مقوله در مقایسه رفتار مردم با اوایل ورود ویروس کرونا به کشور با امروز قابل مشاهده است که مردم در آن زمان چقدر حساس بوده و حتی خودشان اقدام به پخت و پز نان در منزل می کردند اما امروز مردم چنین حساسیت هایی ندارند و رفتار عادی قبل از کرونا در کوی و برزن قابل مشاهده است.
در چنین وضعیتی هر فردی که مجبور به حضور در جمعی می شود با خطرات احتمالی ابتلا به کرونا مواجه می شود زیرا تنها رعایت فرد کافی نیست و باید طرف مقابل هم مراعات کند تا احتمال ابتلا پایین بیاید.
امروز رعایت پروتکل های بهداشتی یک مسئولیت فردی نیست بلکه مسئولیت اجتماعی است و هر فردی باید خود را مکلف به رعایت این پروتکل ها بکند که در چنین شرایطی همان بحث کلاسیک «پیشگری بهتر از درمان است» مطرح می شود و حقیقتا هم چنین است زیرا کرونا درمان قطعی ندارد و تنها راه و امن ترین راه مقابله با کرونا، پیشگیری است که این کار هم با عادی سازی از بین رفتنی است بنابراین باید از عادی سازی ممانعت کنیم و بهترین راه برای مقابله با عادی سازی ابتدا رعایت پروتکل ها توسط خودمان و سپس تاکید بر خانواده برای رعایت پروتکل ها است و این زنجیره باید ادامه پیدا کند تا هر روز بر تعداد افرادی که حساسیت به خرج می دهند، بیشتر شود.
ابتلا به ویروس کرونا هم از نظر جسمی و هم از نظر روحی و روانی آسیب های گاها جبران ناپذیری دارد و این باید به جامعه اطلاع رسانی شود و از طرف دیگر از دست دادن هر عضوی از خانواده، صدمات روحی، روانی، مادی و حتی اجتماعی جبران ناپذیر است.
با این حال همچنان باید برای عادی سازی رفتار با کرونا مبارزه کرد و این مبارزه باید از ته دل باشد چرا که آنچه از دل بر آید لا جرم بر دل نشیند.