غریبی؛ حلقه اتصال سازنده بین شهرداری و نظام مهندسی
- شناسه خبر: 2809
- تاریخ و زمان ارسال: ۷ فروردین ۱۴۰۰ ساعت ۹:۴۸
- بازدید : 889 بازدید
- نویسنده: رشید عبدالحسینی
یادداشت- شیوا بیان– شاهین خدامرادزاده: ارتباط دوسویه شهرداری ها و نظام مهندسی، ایمنی و امنیت را به شهرها می بخشد.
از اولین روزهای تشکیل و فعالیت شوراهای شهر و روستا در کشور، نقش سازنده سازمان نظام مهندسی ساختمان در ارتباط دوسویه با شورا و شهرداری ها بر کسی پوشیده نیست. چنانچه به استناد مواد ۳۰، ۳۱ و ۳۴ قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان شهرداری ها به عنوان متولی صدور پروانه ساختمانی در شهرها می بایست نسبت به ارائه نقشه مالکینی که نسبت به احداث بنا در محدوده شهرها اقدام می کنند از طریق اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای پروانه هستند اقدام کنند.
بر همین اساس با توجه به اینکه شهرداری ها متولی صدور پروانه ساختمانی هستند ارتباط تنگاتنگی با سازمان نظام مهندسی دارند که تعمیق این رابطه و همکاری و هماهنگی هر چه بیشتر منجر به ایجاد ساختمانهای با کیفیت بهتر می شود.
این ارتباط سازنده در دوره پنجم شورای اسلامی شهر اردبیل با حضور علیرضا غریبی به عنوان یکی از تاثیرگذارترین اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان استان در پارلمان محلی اردبیل، پر رنگ تر شد. حضور غریبی به عنوان دومین منتخب مردم با آرای چشمگیر در شورای شهر اردبیل، تعاملات شهرداری و سازمان را تقویت کرد.
غریبی با توجه به محبوبیت بالایی که در بین همکاران خود در سازمان داشت و به پشتوانه تخصص و تجارب ارزنده، نقش پل ارتباطی شورا و شهرداری را در دوره پنجم بخوبی ایفا کرد. حضور وی در شورا، همکاری ها و تعاملات طرفین را به میزان قابل توجهی تقویت کرد و گمان می رود این تعاملات با حضور دوباره غریبی در دوره ششم شورای شهر نیز تداوم داشته باشد.
در اهمیت حضور مهندسانی چون غریبی در شورای شهر همین بس که بدانیم از آنجائیکه هم از نظر طراحی و هم بعد نظارت و اجرای ساختمانهای مسکونی اجرای مقررات ملی ساختمان ضروری بوده، از اینرو وظیفه متقابلی میان سازمان نظام مهندسی و شهرداریهای در بعد نظارت و کنترل وجود دارد.
به همین جهت، اگر بین دو دستگاه شهرداری و نظام مهندسی ارتباط منطقی حاکم شود شاهد بهبود وضعیت ساخت و سازها در سطح شهرهای استان هم از نظر زیباسازی سیمای شهری و هم رعایت مقررات ملی ساختمان خواهیم بود و در نتیجه عملکرد مطلوب نظام مهندسی و شهرداریها، به محقق شدن شهری امن و استحکام بناهای شهری منجر خواهد شد.
با مروری بر فعالیت ها و تعاملات دوسویه این دو نهاد تاثیرگذار در مدیریت شهری به این نتیجه می رسیم که شورای شهر همواره نیازمند حضور یک یا چند متخصص و تحصیلکرده حوزه شهرسازی است و اگر این تخصص ها توام با تجاربی ارزنده نیز باشد ، یقینا ثمرات بیشماری را نصیب شهر و شهروندان آن خواهد کرد. غریبی نشان داده است به تنهایی هم در بُعد تخصص و هم در داشتن تجربه مدیریتی، سرآمد این جریان می باشد و از آنجائیکه پایگاه اجتماعی گذشته خود را نیز حفظ و تقویت کرده است، به مانند ۴ سال گذشته می تواند با کسب آرای قابل توجه حضور خود در شورای ششم را تثبیت نماید.