غریبی با وابستگیها غریب است
- شناسه خبر: 2912
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۳۶
- بازدید : 787 بازدید
- نویسنده: رشید عبدالحسینی

یادداشت- شیوا بیان– اسماعیل آذرمی: با آغاز ثبت نام داوطلبان شرکت در انتخابات شورای اسلامی شهر؛ فضای سیاسی، لَختی از سکون به سمت تحرک پیش رفت. اکنون می توان تکاپو و جنبش سیاسی را رفته رفته در جامعه حس کرد.
هر چند از نظرگاه اقتصادی، مشکلاتی در مسیر فرآیندهای سیاسی متوجه کنش گران این حوزه می باشد، اما صاحب نظران این عرصه همچنان بر این مفهوم متفق القول هستند که اصل ” گردش نخبگان” نه تنها در ساحت های نظری که به صورت میدانی نیز می تواند عامل گشایش های زیادی باشد .
این گشایش ها زمانی نمود بیشتری پیدا می کند که شورا را از منظر کارکردهای آن بررسی کنیم، وقتی که شورای شهر را به عنوان نهادی بدانیم که هم بُعد تصمیم گیری داشته و هم جنبه نظارتی دارد بهتر می توانیم درک کنیم که چرا شورای شهر بایستی تخصص را در کنار درایت و آینده نگری، توامان داشته باشد .
سامان بخشیدن به امور شهری محتاج بهره مندی از تجربه جمعی است که حداقلی از دانش های فنی و تخصصی مربوط به این حوزه را داشته باشد. چرا که پیچیدگی ها و گسترهی وسیع امورات شهری، بیاستعانت از آموزههای تخصصی مقدور نخواهد بود .
با بررسی رفتارهای اعضای شورای شهر اردبیل در طی ۴ سال گذشته، در کنار تمامی فراز و فرودهای این دوره از شورای شهر ، روی سخن را به تحلیل مرد اول و نجیب شورای شهر یعنی علیرضا غریبی می بریم که افکار عمومی وی را بر مبنای گردش نخبگان به شورای شهر هدایت کرده و نهایتاً غریبی در پرتو خِرد ورزی و بهره گیری از تخصص های علمی و فنی خویش توانست جزو موثرترین های شورای این دوره باشد. او برای خدمت به مردم و شهر فراجناحی اندیشید
غریبی که به پشتوانه مردمداری، نیل به سعادت را مشروط بر وابستگی به افراد خاص نمی داند، با رایحهی مردمی رشد کرده و انسانمحوری را به واقعیت تبدیل کرد. او در طول این دوره چهار ساله اثبات کرد که می توان متخصصی بود که منافع و آرامش شهر را در اولویت عملکرد خویش قرار داد و همیشه در کنار مردم بود.
با این سازوکارها؛ علیرضا غریبی که جامعه سیاسی از وی به عنوان مرد اول شورا نام می برد، این حقیقت را نشان داد که مستقل و مردمی بودن عامل تعالی افراد از رهگذر مقبولیت اجتماعی است .
به اقرار و اذعان فعالان شناخته شده سیاسی و انتخاباتی، اهتدای مجدد غریبی به شورای شهر و استمرار حضور وی در این نهاد، معلول تخصص کارکردگرایانه او خواهد بود . تجربه چهار ساله غریبی همراه با مولفه هایی از دانش و استقلال، نویدی بر حضور کارآمد در شورای دور بعدی است .