مدیر کل دامپزشکی استان به واکسیناسیون طیور صنعتی برا علیه آنفولانزای فوق حاد تاکید کرد
- شناسه خبر: 3959
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۸ آبان ۱۴۰۰ ساعت ۱۰:۱۴
- بازدید : 487 بازدید
- نویسنده: مدیر سایت
به گزارش شیوابیان: مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل در جلسه بررسی مسائل و مشکلات فعالان صنعت طیور استان بر ضرورت واکسیناسیون طیور صنعتی بر علیه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تاکید کرد،مدیر کل دامپزشکی استان اردبیل در جلسه ای که به منظور بررسی مسائل و مشکلات صاحبان مزارع پرورش مرغ مادر گوشتی در اداره کل دامپزشکی استان اردبیل تشکیل شد با اشاره به خطر شیوع احتمالی بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بر ضرورت واکسیناسیون طیور صنعتی بر علیه این بیماری تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان؛ دکتر بهلول تکلوی افزود سرمایه گذاری هنگفت و عظیمی در صنعت طیور استان انجام شده است و این استان را به یکی از استانهای برند و صاحب نامی هم در حوزه پرورش طیور و هم در حوزه صادرات این محصول تبدیل نموده است.
مدیر کل دامپزشکی استان ادامه داد ۴۷ فارم پرورش مرغ مادر با ظرفیت تولید دو میلیون و ۶۸ هزار قطعه و ۵۷۳ مزرعه پرورش طیور صنعتی در استان فعالیت می نمایند به طوریکه در حال حاضر ۱۱ درصد جوجه یکروزه کشور در استان اردبیل تولید می شود.
این مقام مسئول با اشاره به شروع فصل سرما و مهاجرت و زمستان گذرانی پرندگان مهاجر به عنوان ناقلان خاموش این بیماری در تالاب ها ، دریاچه ها، پشت سدها و برکه های استان، تهدیدی بر طیور صنعتی و روستایی و بومی این استان است؛ افزود از همان آغازمهاجرت این پرندگان اداره کل دامپزشکی استان با تجهیز و ساماندهی تیم های واکنش سریع پیشگیری، کنترل و مهار بیماری به حال آماده باش کامل در آمده است.
دکتر تکلوی با هشدار جدی به تمامی فعالان صنعت طیور از پرورش دهندگان طیور روستایی، بومی و علی الخصوص پرورش دهندگان طیور صنعتی از آنها خواست ضمن بیمه نمودن طیور پرورشی خود با تقویت و تشدید اقدامات بهداشتی، قرنطینه ای از هرگونه تردد غیر ضروری خودداری کرده و در صورت بروز هرگونه تلفات غیر عادی و یا افت معنی دار مصرف آب و دان و یا کاهش تولید مراتب را بلافاصله به نزدیکترین مرکز دامپزشکی اطلاع دهند.
مدیر کل دامپزشکی استان ضمن استماع مسائل و مشکلات صاحبان مزارع پرورش مرغ مادر گوشتی افزود ما خدمت گزاران صاحبان این صنایع هستیم و هرچه در توان داریم در راستای حل مشکلات تولیدکنندگان پروتئین دامی و صیانت از این سرمایه عظیم تلاش خواهیم کرد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد از ابتدای سالجاری طی ۱۹۷ مورد بازدید از فارم های پرورش طیور صنعتی ۵۵ هزارو ۹۰۷ مورد نمونه برداری برای انجام آزمایش بیماریهای مختلف طیور اخذ و به آزمایشگاه مرکزی دامپزشکی استان تحویل شده است.
دکتر تکلوی در عین حال با بیان اینکه مشکلی از نظر تامین دارو و واکسن های مختلف دام و طیور در استان وجود ندارد و با تمهیدات اتخاذ شده واکسن دام و طیور در استان به اندازه کافی موجود است از توزیع ۱۴۰ میلیون و ۷۰۴ هزارو ۷۴۸ دز واکسن در همین مدت در استان خبر داد و افزود این میزان واکسن برای پیشگیری از بیماریهای مختلف واگیردار طیور در بین فارم های پرورش طیور استان توزیع و مصرف شده است