جناب استاندار معیار مدیریت های طویل المدت چیست؟
- شناسه خبر: 774
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۵۴
- بازدید : 941 بازدید
- نویسنده: مدیر سایت
مقدمه:
با توجه به پایان انتخابات مجلس یازدهم و سایه بیماری کرونا در کشور و در ادامه روند مطالبه گری برای عقب ماندگی ها در توسعه استان اردبیل که در طی سالهای اخیر بر زمین مانده است، جهت بررسی تاثیر مدیریت های طویل المدت در بعضی از دستگاههای اداری با تصدی مدیرانی فارغ از تخصص و بدلیل منتسب بودن به نماینده ای خاص در راس مدیریت ها قرار گرفته اند
بدین منظور پای گفتگوی تفصیلی با حبیب کوهی رئیس جبهه ی ایستادگی استان اردبیل نشستیم تا تحلیل وی از وضعیت کنونی استان را بدانیم
گفتگوی زیر بخشی از این مصاحبه است:
* نظر جنابعالی در مورد مسئله ای که این روزها دغدغه اول جامعه شده یعنی بحث انتشار ویروس کرونا در کشور و استان چیست؟
در بحث ویروس کرونا که به هر حال یک موضوع جهانی است و مختص ایران نیست. در اصل موضوع به صورتی است که در بحث پیشگیری با توجه به روابط ایران و چین در زمینه های مختلف این، احتمال سرایت این بیماری به کشور قابل پیش بینی بود.
در ابتدا جا دارد که از همه ی دست اندر کارانی که واقعا در خط مقدم مقابله با این ویروس در کشور و استان فداکارانه، جهادی و بسیجی وار زحمت میکشند تشکر کنم، علی الخصوص پزشکان، پرستاران، فوریت های پزشکی، پرسنل بیمارستانها و در کل کلیه ی زیر مجموعه ی بهداشت و درمان کشور و استان اردبیل که با از جان گذشتگی وارد میدان مبارزه برای حفظ سلامت مردم شدند و این قابل تحسین است.
ولی در این شرایط روی صحبت بنده ما مسئولین است، اقدامات محلی که باید در این حوزه صورت میگرفت، ضعف هایی داشتیم. اولاٌ در ورودی شهر اردبیل گیت هایی وجود نداشت که ورود و خروج افراد به استان از همان ابتدا برای کنترل و عدم شیوع ویروس در استان مورد غربالگری قرار گیرد و تا کنون هم باید تست های و نمونه های مورد آزمایش را به شهر تبریز ارسال میکنند. در مجموع این موضوع باید سریعتر پیش بینی میشد و تمهیدات لازم صورت میگرفت، هرچند که با گذشت چندین روز از شیوع ویروس هنوز هم کنترل در مبادی ورودی استان ضعیف است و بعد از تقریباٌ 10 روز معاون سیاسی امنیتی استاندار اعلام میکند که ورود و خروج به و از استان را مورد کنترل قرار میدهیم در صورتی که این اقدام دیر تصمیم گیری شده است.
حال بحث اقدامات مدیریتی در زمینه ی کنترل و درمان است . مردم حقیقتاٌ دارند حمایت میکنند و با کمترین امکانات مراعات میکنند. در شرایط سوءاستفاده هایی صورت گرفت، از جمله اینکه ماسک، مواد ضد عفونی و الکل را حتی، احتکار کردند و به قیمت چندین برابر به مردم فروختند. در این حوزه متاسفانه نظارت ضعیف بود و باید اقدامات جدی تری صورت بگیرد و مسئولین دستگاه های نظارتی و تعزیزات باید به طور جدی به مسئله ورود کنند و در بحث سلامتی و جان مردم هیچگونه جای مماشاتی وجود ندارد و باید قاطعانه با متخلفین برخورد شود.
بنده با تشکر از اقدامات صورت گرفته تا کنون، از دادستان محترم همچنین ریاست کل دادگستری جناب حاج آقا عتباتی استدعا دارم در این مورد دستور بفرمایند با قاطعیت تمام و بسیار سخت گیرانه در این مورد اقدام و مقابله و برخورد قانونی صورت گیرد تا با کمک و حمایت و همکاری مردم از این شرایط بسیار سخت و دشوار انشاالله به سلامت عبور کنیم.
* جناب آقای کوهی نظر جنابعالی در مورد انتصاباتی که در بعضی ارگان ها وجود دارد چیست؟
بحث انتصابات یک امر طبیعی است که قطعا در هر دولت در سطح ملی و منطقه ای پیش خواهد آمد. ولی حرف بنده روی بعضی موضوعات است،
چندین ماه است که بعضی از ادارات ما با سرپرست اداره میشود، سوال است که آیا پتانسل یا نفری نداریم که جایگزین بشود؟! آیا باید دوباره نمایندگان ورود کنند و فردی را معرفی کنند و آقای استاندار آن فرد را تایید کنند؟!
جناب استاندار انسانی تلاشگر، متدین و ولایی هستند اما نقد بنده اینست در فضای موجود که باید فردی را به مدیریت این سازمانها برگزینند، دست به تغییرات داخلی در بدنه ی استانداری میزنند و به یکباره مدیری را که چندین سال واقعا فعالیت مفید و به دور از حاشیه زحمت کشیده و فعلا نیاز به تغییر نداشته را تغییر میدهند و نفری با حتی کوچکترین سابقه ی کلان شهرستانی را جایگزین ایشان میکنند و معیار و شاخصه ی این تغییر در حوزه ی فرهنگی جای سوال دارد.
به هر حال بنده امیدوارم جناب استاندار با توجه به فعالیتهای میدانی که دارند و واقعا در حوزه های صنعت و بحث راه آهن و پروژه های عمرانی استان تلاش میکنند، به مسایل فرهنگی و جوانان و مسایلی که مستقیماٌ روی اخلاق و فرهنگ جامعه تاثیر گذار است هم توجه ویژه داشته باشند و در این زمینه نقد و راهکارهای دلسوزان استان را مد نظر قرار دهند.
*بحث دیگری در مدیریت تحت عنوان مدیریت طویل المدت در استان وجود دارد. نظر شما رو در اینباره چیست؟
بله، در چند حوزه ی مدیریتی چنین مواردی را سراغ داریم که این موضوع وجود دارد که چندین سال یک مدیر در راس یک اداره قرار دارد و این جای سوال است و بنده به عنوان یک جریان سیاسی از مسئولین، جناب استاندار و حتی آقایان نمایندگان خواهم پرسید، که این مدیریت های طویل المدت با چه معیاریست و حتی هستند کسانی که در زمینه ی مدیریتی خود تخصص و حتی مدرک مرتبط هم ندارند ولی بیش از 10 سال است که در آن حیطه مدیریت میکنند و چطور این مدت را مدیر مانده؟ آیا منتسب به کسی است؟ مردم باید بدانند. چرا اجازه نمیدهیم افکار نو، جریان نو و مدیریت نو در این حوزه تزریق شود؟ چرا از جوانانی که حضرت آقادر بیانیه ی گام دوم خود فرمودند استفاده نمیشود و میدان نمیدهیم؟ تا کی به صورت شطرنجی مدیران مهره ای را جابجا کنیم؟ یعنی یک مدیریت جزیره ای را در استانمان انجام میدهیم.
پس چه زمان باید جوانان وارد عرصه شوند؟ اکنون که وارد دهه ی 50 از انقلاب شده ایم، با احترام به تجربه ی پیشکسوتان مدیریتی، آنها باید میدان و تجربه را در اختیار جوانان بگذارند. متاسفانه در این زمینه ضعیف عمل میشود نه تنها در اردبیل بلکه کلاٌ در بحث نظام مدیریتی کشور این مشکل وجود دارد و با اینکه حضرت آقا به موقع موضوع را آسیب شناسی کردند و بیانه صادر فرمودند ولی متاسفانه به آن عمل نمیشود.
* تحلیل و بررسی جنابعالی در مورد نتایج انتخابات و برنامه ی نمایندگان و همچنین نقش احزاب در این زمینه چیست؟
بنده در ابتدا تبریک میگویم به کل جریان اصولگرایی در کشور که حدودا در حال حاضر 220 کاندید از جریان اصولگرایی به مجلس یازدهم راه یافتند و حدود 7 یا 8 نفر نیز در دور دوم برای راهیابی به مجلس یازدهم حضور دارند که برای آنها هم آرزوی توفیق دارم.
و اما بحث بنده اینست که اگر جریان سیاسی نباشد یعنی برنامه محور نباشد و فقط در ایام انتخابات در میدان حضور پیدا کنند و دنبال احزابی که مدعیست چه اصولگرا و چه اصلاح طلب، فرقی نمیکند، بروند و دنبال اهداف گروه خود و بعضاٌ اهداف شخصی باشند، طبیعیست که هیچ برنامه ای در کار نخواهد بود و نتیجه آن هم میشود همین مجلسی که در حال حاضر داریم و از کفایت لازم برخوردار نیست. به طور مثال اگر تعدادی نماینده به مجلس ورود پیدا میکنند که در اختیار یکسری افراد و اشخاص و تجار باشند دیگر زمان و فرصتی نخواهند داشت که طرح یا برنامه ای به صحن مجلس ببرند که راهگشا مشکلات مردم و جامعه باشد و یا بتوانند قوانینی را در مجلس تصویب کنند که پاره ای از مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را حل کند.
عدم وجود نمایندگان متخصص و دلسوز و عدم نبود برنامه های مدون از سوی جریانات سیاسی و نمایندگان آنها باعث بوجود آمدن مشکلات عدیده ای در حوزه ی قوانین قضایی، اقتصاد، مالیات، سرمایه گذاری و … شده است. روی سخن بنده با عزیزان نماینده ی استان تا کنون است که برای حل مشکلات معیشتی مردم، حل مشکل اساسی بیکاری جوانان و اشتغالزایی از نوع پایدار و نه اشتغال کاذب در حوزه های مختلف استان که دارای پتانسیل بالایی هستیم من جمله کشاورزی و … چه برنامه و کارهای اجرایی داشته اند که در حال حاضر منتج به نتیجه شده باشد و ما ثمره ی آنرا ببینیم.
پس نتیجه خواهیم گرفت که این مجموعه ی وجود نمایندگان باسواد، با برنامه و با همراهی جریان سیاسی به خوبی شکل نگرفته بوده، کما اینکه هر کدام به تنهایی بوده و داشته ایم ولی مکمل هم نبوده اند و این دو اصل باید همزمان و هر دو در یک جبهه قرار گیرند تا بتوانند منشا خیر و موفقیت های چشمگیری در سطح استان باشند.
به همین منظور ما به عنوان جریان اصولگرایی برنامه ریزی مدون خود را از حدود چهار سال پیش برای پیش برد اهداف در مجلس یازدهم شروع کردیم و با سازماندهی و بازیابی خود را آماده ی حضور در عرصه ی انتخابات و خدمت به مردم نمودیم.
قابل ذکر است که این برنامه ریزی ها و سیاستگذاری ها به صورت کلان انجام گرت و محدود به استان نخواهد بود و در سطح کشوری تدوین شده است که شامل منشور مطالبه گری است که در هر حوزه بطور تخصصی تدوین شده و در این زمینه با نخبگان و اساتید استان نشست داشتیم که به عنوان یه برنامه ی جامع و کامل موجود است که جهت اجرا در اختیار نمایندگان استان که با لیست جبهه ی پایداری و جریان اصولگرایی به مجلس یازدهم راه یافتند، قرار خواهد گرفت و خودمان نیز پیگیر آنها خواهیم بود.
همچنین خودمان نیز از نمایندگان برنامه گرفتیم، محورها را به آنها گفتیم و از آنها برنامه خواستیم که این برنامه ها تقریبا به هم نزدیک است و الحمدلله با حضور نمایندگان در سطح عالی که اینبار از استان راهی مجلس یازدهم شده اند هر هفت نماینده ی آینده ی استان، افرادی متخصص و با سابقه، با تجربه، با برنامه و پیگیر و دلسوز مردم خواهند بود.
امیدوارم با برنامه ریزی که صورت گرته یک ستاد مشترک و دفتر مشترک خواهیم داشت و در آن دفتر نمایندگان در اتاق فکر حضور خواهند داشت و برنامه های استانی و جمع آوری استانی داده ها انجام خواهد شد و نمایندگان با تمرکز بیشتر در مجلس بدنبال انجام امور مربوط به مردم و استان خواهند بود و زمان بیشتری را جهت احقاق حقوق استان خواهند داشت و طرح هایی را در راستای شکوفایی هر چه بیشتر استان به صحن مجلس خواهند برد و تا تصویب نهایی و اجرا آنها را پیگیری خواهند نمود.
همچنین از تمام اقشار و احزاب و نخبگان استان و مردم درخواست میکنیم در این راستا با ما همراه باشند و ما را در این مسیر حمایت کنند و نظرات، پیشنهادات و انتقادات خود را از جریان ما دریغ نکنند.
*در پایان اگر صحبتی باقیمانده که بنده نپرسیدماز زبان شما میشنویم ؟ ( حرف پایانی)
عرض پایانی بنده، به هر دو جریان اصولگرایی و اصلاح طلبی، این توصیه ی برادرانه را دارم که فضا را برای جوانان باز کنند و اجازه بدهند جوانان وارد عرصه شوند و فعالیت سیاسی در احزاب انجام دهند و و وارد جریان و بدنه ی انقلاب شوند. همچنین وارد فعالیت های اقتصادی و فرهنگی شوند و این امر با فعالیت سیاسی و ارتباط جوانان میسر خواهد شد و ما باید از این پتانسیل و فضا به نفع شهر، استان و جوانانمان استفاده کنیم. بنده اعتقاد به حضور جوانان با هر گرایش سیاسی و عضویت آنها در احزاب را دارم، این مسئله باعث فعال شدن احزاب هم خواهد شد. نه فقط اینکه احزاب در موعد انتخابات حضور داشته باشد و از فردای انتخابات تعطیل شوند. به همین منظور بنده خواهان فعالیت و بنیان نهادن احزاب 365 روزه به جای احزاب انتخاباتی هستم که حضور دائمی و تاثیر گذار و تصمیم ساز در سطح کلان استان و کشور داشته باشند و اعتقاد دارم که این امر باعث آگاهی بیشتر مردم و گرایش آنها خواهد شد و در موعد تصمیم گیری و انتخابات هم میدان از حضور یک عده دلال انتخاباتی پاک خواهد شد چرا که همگان به جریان روزانه و سالانه ی احزاب اشراف کامل خواهند داشت.
با احترام و ارادت نسبت به پیشکسوتان همه ی عرصه ها صریحا اعلام میکنم که وقت آن رسیده که به جوانان اعتماد کنیم و اینبار نه فقط در حرف بلکه در عمل به آنها میدان بدهیم و قطعا هرچقدر جوانان وارد عرصه شوند با نیروی جوانی، شادابی و تخصص آینده ی بسیار بهتر و پر رونق تری در سطح استان و کشور خواهیم داشت چرا که آینده از آن جوانان است و چه بهتر که خودشان هم در ساختن و پیشبرد اهداف نقش اساسی ایفا کنند.
تناقض گویی فرموده اند جناب کوهی ، بالاخره بیشتر ماندن در مدیریتی خوب است یا بد ؟
تغییر مدیریت در کدام حوزه استاتداری ؟ اگر امور اجتماعی باشد که اتفاقا کسی آمده با سالها مدیرکلی در اردبیل و آذربایجانشرقی و کشوری … لطفا تشریح بفرمایند ….