هنگام خرید از سایتهای واسط مراقب مجرمان سایبری باشید
- شناسه خبر: 3015
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۳:۰۸
- بازدید : 682 بازدید
- نویسنده: رشید عبدالحسینی

به گزارش شیوا بیان، سرهنگ علی قهرمانطالع رئیس پلیس فتا استان اردبیل عنوان کرد: با وجود اینکه تاکنون هشدارهای بسیاری در خصوص کلاهبرداری با ترفندهای مختلف در سایتهای ثبت آگهی از سوی پلیس فتا داده شده، اما متأسفانه هنوز هم افراد زیادی قربانی اقدامات مجرمانه کلاهبرداران اینترنتی در این سایتها میشوند.
وی افزود: بررسی پروندههای مربوط به اینگونه سایتها نشان میدهد که دریافت بیعانه، فروش کالای سرقتی یا جعلی، ارائه رسید بانکی جعلی و همچنین جا زدن کلاهبردار بهعنوان خریدار یا فروشنده ازجمله ترفندهایی است که مجرمان سایبری از آنها برای فریب کاربران استفاده میکنند.
رئیس پلیس فتا استان اردبیل ادامه داد: در روش اول کلاهبردار با ثبت آگهی در سایت و در پی تماس مشتری، وی را اغفال و برای اطمینان دادن از اینکه جنس برای شما رزرو شد درخواست واریز بیعانه میکند، در ادامه پس از واریز وجه فرد کلاهبردار تلفن همراه خود را خاموش و دیگر پاسخگوی تماسهای مشتری نیست. درروش دوم نیز کلاهبردار آگهی فروش کالای سرقتی و یا جعلی را در سایت بارگذاری کرده و در ادامه با فریب و نیرنگ موفق به فروش آن میشود.
سرهنگ قهرمان طالع عنوان کرد: در روش سوم کلاهبردار طی تماس با فروشنده و پس از توافق بر سر قیمت کالا، درخواست شماره کارت فروشنده را کرده و بلافاصله با استفاده از نرمافزار رسید ساز جعلی اقدام به تهیه رسید جعلی بانکی کرده و در ادامه با نشان دادن رسید و یا ارسال آن برای فروشنده وی را فریب و کالای مورد نظر خود را دریافت و از محل متواری میشود.
وی متذکر شد: روش چهارم کلاهبرداری در دو مرحله انجام میشود، بهطوریکه در مرحله اول، فرد کلاهبردار بهعنوان خریدار ظاهرشده و پس از تماس با فروشنده و توافق بر سر قیمت کالا، به جهت واریز مبلغ درخواست شماره کارتبانکی فروشنده را میکند؛ در مرحله دوم خود فرد کلاهبردار اقدام به درج آگهی فروش سوری کالا با قیمت پائین در سایت کرده و در ادامه با فریب و نیرنگ، اعتماد خریدار را جلب می کند .
این مقام مسئول در ادامه افزود : مجرمان درخواست واریز قسمتی از کل مبلغ معامله را کرده و درنهایت به جای شماره کارت خود شماره کارت فروشندهای که در مرحله اول به منظور خرید کالا از وی دریافت نموده است را ارائه میدهند که پس از واریز وجه به کارتبانکی مقصد، درحالیکه اصلاً وجهی پرداخت نکردند کالای مورد نظر خود را اخذ و در ادامه پاسخگو نیستند.
سرهنگ قهرمان طالع یادآور شد: کاربران برای اینکه در دام اینگونه شیادان گرفتار نشوند به هشدارهایی همچون عدم مراجعه انفرادی به محل خرید کالا، عدم اعتماد به تبلیغات و قیمتها، انجام معامله به صورت حضوری و ترجیحاً در ساعت اداری، عدم دریافت چکهای تضمینی، رمزدار و …، عدم اعتماد به رسید انتقال وجه تا زمان دریافت پیامک واریز، عدم پرداخت وجه تا زمان اطمینان از اصالت و سالم بودن کالا و در آخر به احراز هویت طرف مقابل با دریافت سند، توجه نمایند.
این مقام انتظامی در پایان گفت: هموطنان میتوانند در صورت مشاهده موارد مشکوک آن را از طریق مرکز فوریتهای سایبری وبسایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir گزارش نمایند.