کرسی شوراها محل آزمون و خطا نیست
- شناسه خبر: 2645
- تاریخ و زمان ارسال: ۳ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۸:۳۵
- بازدید : 1,060 بازدید
- نویسنده: رشید عبدالحسینی
یادداشت حاضر بدون قصد و نیت حضور در انتخابات شورای اسلامی شهر به تحریر در آمده است.
یادداشت- شیوا بیان– دکتر مهدی پورجـم*: بهره گیری از دیدگاه ها و نظریات شهروندان و روستائیان، برای بهبود و ارتقای سیستم مدیریت محلی، بخشی از روش و شیوه های اصولی و متعارف از مردم سالاری دینی در جامعه ما می باشد. با نزدیک تر شدن به موعد پایانی دوره پنجم شورای اسلامی شهرها و روستاها، به نظر میرسد عملکرد و کارنامه این رویداد اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه، می بایست مورد واکاوی و ارزیابی قرار گرفته و نتایج مطلوب و احیاناً چالش ها و آسیب های متبادر در حوزه های کالبد عمومی شهری و روستایی اقصی نقاط کشور تبیین گردد.
آنچه مسلم است، در موسم انتخاباتی دوره گذشته، با وجود برخی چهره های متخصص و صاحب تجربه در پارلمان محلی دارالارشاد اردبیل، ابتداء چنین به نظر می رسید که شاهد دوره ای تاثیرگذار در سیستم مدیریت شهری اردبیل باشیم، ولی در پایان دوره صرف نظر از برخی حواشی تأمل برانگیز، شاید نتایج مثبت و تاثیرگذار چندانی که مورد انتظار بود، بالاخص در حوزه های کالبدی فیزیکی شهر، برنامه ریزی برای کاهش هزینه های مدیریت شهری، افزایش منابع درآمدی پایدار، جلوگیری از افول انگیزه منابع انسانی، توزیع متوازن اعتبارات، ارتقای رفاه اجتماعی، رفع مشکلات و چالش های زیست محیطی و … میسر نگردید.
در حال حاضر با رصد فضای انتخاباتی استان و حسب ضرورت مشارکت حداکثری مردم در انتخابات، التزام ورود برخی از صاحب نظران، معتمدین، متخصصین در این مقوله بیش از گذشته خودنمائی می کند تا حل مشکلات مردم توسط شوراها در جلوه و جایگاهی مناسب تر تبلور یابد و چنانچه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نیز می فرمایند: “هیچ عبادتی بالاتر از خدمت به مردم نیست؛ چه در شهر، چه در بخش و چه در روستا. وظایفی که برای شوراها در قانون ذکر شده، همان وظایفی است که اگر شوراهای ما انشاءاللَّه بتوانند این وظایف را به طور کامل به انجام برسانند، بسیاری از مشکلات جاری مردم برطرف خواهد شد”.
لذا صرف نظر از اینکه کاندیداتوری در انتخابات بخشی از حقوق شهروندی و حق مسلم اشخاص ذیصلاح می باشد، ولی می بایست شرایطی هم فراهم نمود تا بستر برای حضور تاثیرگذار و انتخاب اشخاص متعهد و متخصص فراهم گردد، تا با تکوین پارلمان محلی متشکل از مجموعه ای از نیروهای انسانی کارآمد و متخصص در حوزه های مختلف و مرتبط با امورات شهری و روستایی، این نهاد بتواند به نحو احسن به وظایف قانونی خود عمل نموده و در پایانکار نیز امانت دار خوبی برای آرای مردم باشند و گره ای از مشکلات شهری و روستایی را بگشایند. چرا که واقعاً شهر و روستا و اهالی این سکونتگاه ها، شایسته این نیستند که برخی بخواهند با عوام فریبی و صرف برخی هزینه های کاذب و نمایش تبلیغاتی اغواگر و … سعی در تزویر بر آمده و با کسب کرسی در شوراهای اسلامی، بخشی از دوران حیات کاری و یا گاهاً آغازی بر حیات اجرایی خویش داشته باشند. چرا که کرسی شوراها، محل آزمون و خطا نیست!
انتظار می رود نخبگان و سرآمدان شهرها و روستاها و در راس آن آیت الله دکتر سیدحسن عاملی، نماینده محترم مقام عظمای ولایت، ائمه جمعه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، متخصصین، معتمدین و دلسوزان و …. بصورت تاثیر گذار در مقوله انتخابات وارد شده و با ارائه رهنمود و بیان ظرفیت های موجود و تذکر مشکلات و نارسائی های مبتلابه، رسالت خویش را در اعلام شاخص و معیارهای لازم برای انتخاب کاندیداهای اصلح، آنهم بدور از مباحث قومیتی، سلایق سیاسی و اجتماعی و … بیان و تبیین نموده تا انشاله در این برهه حساس تاریخی و اجتماعی، ضمن اتحاد و انسجام لازم و بهره برداری از تمامی پتانسیل های منحصربفرد استان، گام های موثری نیز در جهت پیشبرد اهداف توسعه پایدار با حضور حداکثری مردم همیشه در صحنه، برداشته شود.
با شرح معنون، انتظاری که از اعضای شورای اسلامی شهرها و روستاهای استان و حتی ادوار گذشته و کاندیداهای حال حاضر این رقابت اجتماعی و سیاسی می رود، در وهله اول با شناخت و آگاهی کامل از توانایی و مهارت های فردی، قصد خدمت در کرسی مدیریت محلی را در شهرها و روستاهای استان داشته باشند و در وهله دوم با بررسی مشکلات و معضلات موجود و ارائه برنامه و راهکارهای تخصصی و عملیاتی واقع بیانه، بیش از هر چیز روش های افزایش مشارکت عمومی مردم را در طرحهای عمرانی، اجتماعی و فرهنگی ارائه دهند و این مهم را نیز مدنظر داشته باشند که عنصر حیاتی زمان و خسارت های ناشی از اتلاف منابع و انباشت هزینه های شهری و روستایی، قطعاً جبران ناپذیر است و کلام آخر اینکه اشخاصی که صرفاً تصورشان از شورای اسلامی شهر و روستا، تصمیم گیری در امورات مختص دهیاری ها و شهرداری ها باشد، احاطه کامل به شرح وظایف تشکیلاتی و اشرافیت به قانون وظایف و اختیارات شوراها ندارند و به تبع نخواهند توانست حتی در صورت کسب اقبال عمومی و آراء مردم، موثر و موفق در وظایف و تکالیف قانونی خود باشند.
* مدرس دانشگاه و مراکز آموزش عالی استان ، مدیر مسئول فصلنامه سراسری عصر پایدار (مدیریت و برنامه ریزی شهری) ، شهردار اسبق شهرهای جعفرآباد مـغان و شهر مرزی عـنبران