کشف ۹۲ درصدی پروندههای سایبری در اردبیل
- شناسه خبر: 2416
- تاریخ و زمان ارسال: ۲۰ دی ۱۳۹۹ ساعت ۸:۰۹
- بازدید : 758 بازدید
- نویسنده: رشید عبدالحسینی
به گزارش شیوا بیان، سرهنگ علی قهرمان طالع رئیس پلیس فتا استان اردبیل گفت: به دلیل شیوع ویروس کرونا در جامعه و محدودیتهای صنفی اعمالشده توسط ستاد مبارزه با این بیماری کلیه مدارس، دانشگاهها و ادارات تعطیل که این کار باعث افزایش زمان حضور و فعالیت اقشار مختلف جامعه در محیط اینترنت و درنتیجه توجه بیشازپیش شیادان سایبری به این فضا و انجام کلاهبرداری و فریب کاربران با استفاده از شگردهای جدید شده است.
وی ادامه داد: رشد حضور سیستمهای هوشمند و دسترسی وسیع به فضای مجازی در محیط خانه و خانواده باعث شده است تا آنان بیشتر در معرض ریسک و خطر جرائم سایبری قرار بگیرند که در همین راستا پلیس فتا استان اردبیل با اقدامات پیشگیرانه خود در ۹ ماهه سال جاری تعداد ۳۳۳ نفر از مجرمین سایبری را دستگیر و به دست قانون سپرده است.
سرهنگ قهرمان طالع اظهار داشت: کلاهبرداری رایانهای، برداشت اینترنتی غیرمجاز و هتک حیثیت ۳ جرمی هستند که ازنظر فراوانی وقوع، ۷۷ درصد از کل جرائم رخداده در حوزه فضای تولید و تبادل اطلاعات استان را شامل میشوند.
قهرمان طالع افزود: شیادان سایبری در کلاهبرداریهای رایانهای که ۲۷ درصد از پروندههای سایبری را تشکیل میدهد از ترفندهایی همچون قمار و شرطبندی آنلاین، برنده شدن جایزه، درخواست وجه بانفوذ به اکانت شبکههای اجتماعی و دریافت بیعانه در سایتهای ثبت آگهی استفاده کرده و از مردم کلاهبرداری کردهاند.
این مقام مسئول گفت: نقطه اشتراک بیش از ۹۵ درصد برداشتهای غیرمجاز اینترنتی هدایت کاربران به درگاههای بانکی جعلی یعنی همان فیشینگ است که ۲۶ درصد از جرائم سایبری را شامل و مجرمان در این روش از شگردهایی همچون خرید کالاهای خاص، ممنوعه و لوکس، شارژ سیمکارت و اینترنت، دانلود اپلیکیشنهای مختلف و ثبتنام در سامانههای مختلف دولتی و شرکتی بهره میبرند.
رئیس پلیس فتا استان اردبیل عنوان کرد: این روزها بخش قابلتوجهی از رفتارهای روزمره انسان در فضای مجازی رخ میدهد. ازجمله این رفتارهای مجرمانه و متأسفانه پرتکرار، انتشار مطالب دروغ و خلاف واقع و هتک حیثیت و نشر اکاذیب و آبروی ریزی افراد است که ۲۴ درصد از پروندههای پلیس فتا را شامل میشود و متهمین اینگونه پروندهها بدون توجه به مجازات قانونی از این فضا برای تسویهحسابهای شخصی و انتشار مطالب خصوصی افراد استفاده میکنند.
علی قهرمان طالع تأکید کرد: پلیس فتا همیشه و بهصورت متوالی در عرصه مبارزه با قمار و شرطبندی در سایتها و کانالهای مختلف، مقابله با جولان اراذلواوباش در صفحات شبکههای اجتماعی، مبارزه با خریدوفروش مواد مخدر و همچنین سلاح سرد و گرم فعال بوده و به دنبال مهمترین مأموریت خود که همان ایجاد محیطی امن برای کاربران این فضاست، میباشد.
این مقام انتظامی تصریح کرد : لازمه در امان ماندن هموطنان در محیط اینترنت عدم اعتماد به فعالان این فضا و در مقابل افزایش هوشیاری، آگاهی و سواد سایبری و همچنین کنترل فرزندان در محیط سایبری است؛ که خانوادهها میتوانند از ظرفیت، مطالب و آموزشهای سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir استفاده کرده و برای دریافت هرگونه مشاوره با کارشناسان این پلیس ارتباط برقرار کنند.